Gregers Andersen

FORSKER, DEBATTØR & FORFATTER

Om Gregers

Jeg er uddannet kulturforsker fra Københavns Universitet og ansat som adjunkt i miljøhumaniora ved Aalborg Universitet. Tidligere har jeg været ansat som postdoc ved både Københavns Universitet og Stockholms Universitet. Udgangspunktet for min forskning er samtidens klima- og miljøproblemer bredt tilgået igennem humanistiske teorier og metoder, men med et særligt fokus på litteratur, film og filosofi. Således nærer jeg en stor interesse for fiktioner, der afbilleder mulige fremtider i lyset af klodens nuværende klima- og miljøproblemer. En interesse, der over et årti har udmøntet sig i en række videnskabelige artikler samt i monografien Climate Fiction and Cultural Analysis. A New Perspective on Life in the Anthropocene (Routledge, 2020).

Sideløbende med min forskning er jeg en ivrig foredragsholder, debattør og kommentator af politiske og kulturelle problemstillinger. Bl.a. er jeg forfatter til debatbøgerne Frihed, lighed og bæredygtighed. En kritik af det liberale Danmark (Forlaget Findes, 2020) og Grænseløshedens kultur. Et opgør med udmattelse, hastighed og håbløshed i klimakrisens tidsalder (Informations forlag, 2016).

I 2018 tog jeg sammen med Jens Friis Lund og Stefan Gaarsmand Jacobsen initiativ til Forskernes Klimaopråb, der blev underskrevet af mere end 300 danske forskere og trykt på forsiden af Politiken. Opråbet modtog Hal Kochs demokratipris (2018) for at skabe fornyet opmærksomhed omkring klimaspørgsmålets rolle i dansk politik. I februar 2021 var jeg blandt initiativtagerne til et nyt forskeropråb. Dette opråb blev underskrevet af mere end 700 forskere og igen trykt på forsiden af Politiken.  

%d bloggers like this: